Spelmonopolet i gungning

Det svenska spelmonopolet har i åratal varit omdiskuterat och i dagarna har det dragits inför EU-domstolen då vissa förändringar som unionen krävt inte blivit genomförda.

480792-gavelNär man tänker på spelvärlden så far tankarna ofta till den stora ökning av spelsajter som tillkommit då internet blivit en självklar del av våra liv. Bara det att det nu finns sajter som http://www.spelaskraplotter.com/ där vi kan finna information om de bästa sajterna där man kan skrapa lotter visar på den djungel som man har att leta i. Men, dessa sajter ligger utanför det svenska spelmonopolet och det är Sverige som har fått piskrapp över att ha misskött sig.

15 år av misskötsel

Under 15 år har Sverige misskött denna fråga om spelmonopolet och nu har EU tröttnat.  Unionen menar på att man inte är konsekvent samt att man inte ändrat de lagändringar som man behövs göra. Vad det handlar om är de regler som finns för sportspel och det andra om pokerspel på nätet.

Redan för flera år sedan kunde vi läsa att EU har pressat Sverige att ändra sina regler och att vi måste bli mer konsekventa. Men detta har inte blivit någonting av, så intressant att se vad som kommer hända nu. Kanske ingenting eller så kanske skillnaderna blir markanta. Detta är ett spel med stora pjäser. Många anser att spelmonopolet borde hävas.vad som bör göras då är att se till dessa konsekvenser och vad som kommer hända då. Vad man i alla fall borde göra är att uppdatera lagarna, lagar som infriades 1994, innan internet blivit vad det är. Nu har hela det digitala landskapet förändras och då är det en självklarhet att även lagarna hänger på.